AKCIÓS PRÉMIUM MASSEY FERGUSON SZÁLASTAKARMÁNY KEZELŐ GÉPEK

MF DM 306 P kasza munka közben: 3 méter munkaszélesség, rendkívül robusztus hajtásrendszer szöghajtással. Garancia a hosszú élettartamra és a hatékony munkavégzésre.

A Massey Ferguson-t egészen a közelmúltig erőgépeiről és betakarító gépeiről ismerhettük igazán, azonban a gyártó stratégiai törekvései közt szerepel, hogy teljes zöldsor kínálattal is rendelkezzen. Ennek az első lépése volt három éve a szálastakarmány gépek bevezetése, illetve egy nagyon komoly körbálázó kínálat felépítése is.  

Az alább felsorolt gépek mind megfelelnek a 2022-es Állattartó Telepek Korszerűsítése (ÁTK) pályázatnak, részt tudnak venni benne!

Massey Ferguson tárcsás kaszák

Hátsó függesztésű modellek

A kaszakínálat rendkívül széleskörű, szinte minden hazai tárcsás kasza igény kielégíthető legyen szó akár hátsó, akár mellső függesztésű kivitelről.

A hátsó függesztésű verziókból az egyik legnépszerűbbek a DM 246 ISL és a DM 287 ISL típusok.  A homlokfogaskerekes meghajtású gépek 6 illetve 7 tárcsával rendelkeznek 2.4 méter és 2.8 méter munkaszélesség mellett. Az oldalsó megfogatású kaszák robusztus felépítésűek, de tömegük és egyszerű hajtásrendszerük lehetővé teszi, hogy akár egy nagyobb testű 70 lóerős traktor is hatékonyan tudjon dolgozni velük. A túlterhelés ellen nyírócsap védi a kaszálótárcsákat.

Amennyiben csúcs műszaki megoldású, de még oldalsó megfogatású kaszát keresünk, úgy a DM P szériát ajánlja a gyártó, ezt is két munkaszélességben (DM 255 P, DM 306 P). A rendkívüli terhelést bíró  meghajtásról egy hatszögletű tengely, illetve kompakt szöghajtás gondoskodnak. Ezekkel az élettartam jelentősen megnő, a kopó-alkatrészek száma pedig lecsökken. A típusok különlegessége még a nyírótárcsás védelem: amennyiben túlterhelés éri a szerkezetet, csak egy előre kikönnyített nyírótárcsa „szakad” el a kaszálótárcsákon belül. Így elkerülhető, hogy a túlterhelés „végigmenjen” a teljes hajtáson, tönkretéve ezzel a kaszát. A nyírótárcsa cseréje olcsó és időtakarékos megoldás.   

MunkaszélességTárcsák számaMeghajtásVédelem
MF 246 ISL2.4 méter6FogaskerékNyírócsap
MF 287 ISL2.8 méter7FogaskerékNyírócsap
MF DM 255 P2.5 méter5Kompakt szöghajtásDriveGuard nyírótárcsa
MF DM 306 P3.0 méter6Kompakt szöghajtásDriveGuard nyírótárcsa

A hátsó megfogatású kaszák között természetesen elérhetők súlyponti megfogású gépek is TurboLift talajnyomás szabályzó rendszerrel. A központi felfüggesztés egy modernebb megoldás, ami által kisebb a traktoron keletkező erőhatás a kasza által, illetve  a kasza kiegyensúlyozása is jobb mint az oldalsó megfogatás esetén. A talajnyomás szabályzás hidro-pneumatikusan állítható a fülkéből.  Ezeknél a verzióknál érdemes legalább 90-100 lóerő teljesítményű erőgéppel számolni még a legkisebb verziókon is (2.65 méter).  

A súlyponti megfogatású kaszák 2.65 – 3.65 méter munkaszélesség között készülnek. A TurboLift talajnyomás szabályzó rendszer alapfelszereltség. Elérhető szársértő is a gépekhez.

Massey Ferguson frontkasza

Csúcstechnológia a piac egyik legmodernebb függesztési rendszerével

A 2020-as év újdonsága volt a vadonatúj, teljes talajkövetéssel rendelkező MF 316 FQ frontkasza. A 3.1 méter munkaszélességű, hat tárcsás gép különlegessége, hogy mind oldal, mind hosszirányban képes elmozdulni a kaszaszerkezet a kereten. Így tökéletesen képes követni a talajt, teljes kopírozást érhetünk el egyenletes vágásmagassággal. A kasza teljesítményigénye is alacsony, már egy 70 lóerős erőgéppel meg tudjuk hajtatni, amennyiben nem kérünk hozzá szársértőt. Szársértővel is csak 15 lóerővel emelkedik meg a teljesítmény igény.

Az MF 316 FQ prémium mellső függesztésű kasza az egyik legjobb talajkövető rendszerrel rendelkezik a piacon. Oldalra, fel/le billentés segíti a tökéletes munkavégzést.

Massey Ferguson körbálázók

Hazai igényekre alakított felszereltséggel

Az MF 4160 RB V Xtra változókamrás körbálázó kifejezetten a magyar piac igényeihez lett összeállítva.  2.25 m-es felszedővel rendelkezik, amelyben a felszedő fogak 5 sorban állnak. Ez garantálja, hogy az értékes takarmány nem marad a talajon.  A bálázó 13 késes szeletelővel rendelkezik, ahol ki is kapcsolhatjuk a késsort, ha nem akarunk aprítani.  Az MF bálázók egyedi funkciója a kétlépcsős padlólemez mozgatás.  A padlólemez mellső része rugóztatott, ami megakadályozza a kisebb eltömődéseket. A padlólemez hátsó része pedig a piac leghosszabb „útján” leengedhető és visszahúzható (50 cm) a fülkéből. Ez biztosítja, hogy a nagyobb eltömődéseket is hatékonyan és gyorsan lehet leküzdeni. 

Az akciós modell 90-160 cm-es bálák előállítására képes. Négy végtelenített heveder és egyedi CPS, magas nyomású bálaformázó rendszer végzi a bálák kialakítását. A gépekhez E-Link színes terminál tartozik, amin a fő funkciókat tudjuk kezelni. A hatékony munkavégzést segíti, hogy három bálaháló vihető magunkkal, ami biztosítja hogy egész napra kitart a készletünk. Az akciós modell alapfelszereltségben teleszkópos bálakidobót és széles abroncsozást is tartalmaz.  Az MF bálázók egyik nagy előnye a robusztusság, amit a majd 4 tonnás önsúly is jól bizonyít.

2.25 m-es felszedő, 13 késes szeletelő, kétlépcsős eltömődésgátló rendszer fülkéből mozgatható padlólemezzel, 3 háló tárolása, majd 4 tonna önsúly. Most akcióban érhető el!

Massey Ferguson rendképzők

Egy, két és négyrotoros típusok

Az MF rendképzői 3.4 méter munkaszélességtől egészen 14.4 méterig rendelhetők meg.

Az egyrotoros képzőkből a legnépszerűbb típusok a 3.6 és 4.5 méter közötti verziók, amelyek mind tíz darab erős karral rendelkeznek. A gondos tervezést jól tükrözi, hogy a gépek jobb irányba sodornak. Az elképzelés a megoldás mögött az, hogy minden munkagép kezeléséhez amúgy is jobbra kell kifordulni, a traktorok kezelőszervei is jobbkézre esnek. Így a sodrókhoz nem kell természetellenesen balra kiforognia a kezelőnek. A hajtáslánc rendelkezik túlterhelés elleni védelemmel, a munkamagasság végtelenítve mechanikusan állítható. A hosszú élettartam végett a rotorfejek zárt kialakításúak, így védik az értékes belső részeket a portól, szennyeződésektől. A legtöbb típust az importőr Austro Diesel már a legmagasabb felszereltséggel rendelte be a minőségi munka érdekében (tandemtengelyes futómű, támasztókerék a sodró első részén).  A szériából elérhető domboldali kivitel, ami egy rövidebb és alacsonyabb felépítésű verzió a minél alacsonyabb súlypont végett.

Egyrotoros rendsodrókRK 361 DN*RK 381 DNRK 421 DNRK 451 DN
Munkaszélesség3.6 méter3.8 méter4.2 méter4.5 méter
Karok10 db10 db12 db12 db
Sodrási irányjobbrajobbrajobbrajobbra

*dombos vidékre alacsonyabb felépítéssel

Amennyiben nagyobb sodrási munkaszélességre vágyunk, úgy az MF kétrotoros rendsodróit érdemes szemügyre venni. A gépek egyik fő kulcsa, hogy egy rendkívül erőteljes szállítóalvázzal rendelkeznek, ami gyors, biztonságos és hatékony munkavégzést tesz lehetővé.  Az alváz 40 km/h óra közúti sebességre képes, a rotorok pedig erős kardáncsuklós felfüggesztéssel „lógnak” rajta jobb és bal oldalra. A már az egyrotoros sodróknál megismert zárt rotorfejek és annak előnyei itt is megtalálhatók, csakúgy mint a tandemtengelyes futómű kialakítás, illetve a rotorok mellső részén elhelyezett támasztókerekek, és a jobbos sodrási irány.  A modellcsaládban találunk egy darab nagy rendet középre sodorni képest, illetve jobb oldalra / két rendet (középre és jobbra) sodorni képest verziókat is!

Kétrotoros rendképzőkRK 662 TRCRK 762 TRCRK 802 TRC**RK 1002 TRC**
Munkaszélesség5,8 – 6,6 méter6,8  – 7,6 méter7,2  – 8,0 méter8,8 – 10 méter
Szállítóalvázigen (40 km/h)igen (40 km/h)igen (40 km/h)igen (40 km/h)
Sodrási irányközépreközépreközépreközépre

** Pro verzió is elérhető: elforduló támkerék, még robusztusabb kialakítás

Kétrotoros rendképzőkRK 672 SD TRCRK 772 SD TRCRK 842 SD TRC**
Munkaszélesség5,8 – 6,7 méter6,6  – 7,7 méter7,8  – 8,4 méter
Szállítóalvázigen (40 km/h)igen (40 km/h)igen (40 km/h)
Sodrási irányjobbra / egy rend jobbra és egy középrejobbra / egy rend jobbra és egy középrejobbra / egy rend jobbra és egy középre
A kétrotoros rendsodrók masszív szállítóalvázzal rendelkeznek. Választhatunk, hogy egy rendet szeretnénk középre sodorni, vagy két vékonyabbat (középre-jobbra).

Amennyiben a legnagyobb terület-teljesítményt szeretnénk, választhatjuk a négyrotoros rendképzőket is a Massey Ferguson kínálatából.

Massey Ferguson rendterítők

Egyre növekvő igények

A rendterítők piaca egyre jobban növekszik a nyugat-európai mezőgazdasági piacokon, használati értékük a termény gyors és egyenletes szárítása érdekében egyre jobban felértékelődik. Az MF átfogó kínálatában a gépek zárt rotorfejjel rendelkeznek, meghajtásuk hatszög formájú tengellyel és kardáncsuklókkal történik. Ezáltal állandó, tartós és megbízható az erőátvitel. A robusztusságot vastagfalú, nagy keresztmetszetű zártszelvény váz adja meg. A rotorok közti nagy átfedés optimális takarmány-terítést biztosít. Hárompont függesztésű és nagyobb méretű, szállító alvázzal rendelkező modellek is találhatók a kínálatban.

RendterítőkTD 434 DN*TD 454 DNTD 676 DNTD 868 TRC
Munkaszélesség/ rotorok száma4.3 m / 44.5 m / 46.6 m / 68.6 m / 8
Kivitelfüggesztettfüggesztettfüggesztettszállító alvázas

*dombos vidékre való kivitel

Rendterítőkből 4.3 métertől egészen a szállítóalvázas 12,7 méteres verzióig érhetők el gépek.

További részletekért érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken!

+36 20 282 3411, info@veloxker.hu