MF BETA | 276–360 LE

AZ MF BETA SZÉRIA

Alacsony üzemeltetési költségeinek, kevés üzemanyag fogyasztásának és egyszerű karbantartásának köszönhetően az MF BETA és MF BETA ParaLevel szériájú kombájnok különösen alkalmasak a közepesen nagy mezőgazdasági üzemek számára.

Ezen a kombájnok funkcionális, praktikus dizájnnal és a modern technika és a bevált felszereltség kombinációjával rendelkeznek, ami a szántóföldön, ha az idő szorít, egyszerűen kezelhető és maximális nyereséget garantál.

A mi kombájn kompetencia-centrumunkban, az olaszországi Breganzeben a legszigorúbb szabványok szerint gyártott BETA szériát a maximális tartósság és hosszú élettartam szem előtt tartásával fejlesztették ki.

cséplőmű

A bevált extém nehéz és nagy áteresztő képességű állítható fordulatszámú cséplődob és a nagy teljesítményű cséplő kosár garantálja az abszolút csúcsteljesítményt a cséplési folyamatnál.

A cséplőkosár be- és kimenete egymástól függetlenül beállítható, így a kezelő a cséplési folyamatot precízebben tudja befolyásolni. 

Ha nincs szükség a rotációs leválasztóra, az egy egyedi rendszernek köszönhetően deaktiválható úgy, hogy a leválasztó kosara felfelé billen. Így a vezető száraz aratási feltételek esetén a mag minőség és a kombájn teljesítményének optimalizálásakor rugalmasabban tud reagálni. 

A négy lépcsős szalmarázónak zárt aljzata és „aktív falai“ vannak préselt rácsból, ezek által megnő a nyitott felület a hatékonyabb leválasztás javára. 

Az elektromosan állítható szelelő a teljes szélességben ható szívással bőségesen beteríti levegővel a nagy teljesítményű rostákat, hogy minden körülmények között biztosítsa a kíváló készárut. 

A szalma szecskázó fogazott késeivel nagyon tisztán vág és alacsony teljesítmény szükséglettel dolgozik. A szalma kezelésére opcióban elektromosan állítható terelő lemezek és pelyvaterítő kapható. 

A beállítható csomós lap, a csipkés ellenkések és a szecskázó fedele biztosítják a szalma finom aprítását és egyenletes eloszlását.

vágóasztal

Az MF BETA kombájnok választás szerint elsőosztályú PowerFlow vágóasztallal vagy nagy teljesítményű FreeFlow vágóasztallal vannak felszerelve.

Az egyedülűlló PowerFlow vágóasztal minden betakarított terménynél és aratási feltételnél megnöveli a hozamot. A PowerFeed görgővel közösen a PowerFlow vágóasztal biztosítja a levágott termény kalásszal előre történő gyors és egyenletes behúzását, úgy hogy még nehéz feltételek esetén is biztosított az optimális betáplálás és ezzel a legnagyobb termelékenység. 

Az egyszerű és robosztus kivitelű FreeFlow vágóasztal könnyen kezelhető és fáradtságmentesen learat minden termést. 

A FreeFlow vágóasztal 4,80 m-től 7,60 m-ig terjedő vágásszélességben kapható. Egy hegesztett vázból áll rácsavarozott lemezekkel, így az egyes alkatrészek, mint a vágóasztal aljzatlemeze szükség esetén egyszerűen és gyorsan kicserélhetők. 

A learatott terményt egy öntisztuló Schumacher-késgerendely és hajtómű vágja le. E mögött az anyagot egy nagy behordócsiga továbbítja, ami teljes hosszában behúzó ujjakkal van felszerelve, hogy a termény egyenletes behúzását a ferde felhordóba biztosítsa. 

A behordó csigát egy csúszókuplung védi. A motolla beállítása elektrohidraulikusan történik és fordulatszámát fokozatmentesen és kis karbantartással hidraulikusan lehet szabályozni. 

Ahhoz, hogy a vágási teljesítményt minden terepviszonynál optimalizálni lehessen a széria felszereltséghez tartozik az automatikus vágásmagasság szabályzás. Az opciós Massey Ferguson AutoLevel funkcióval a vágóasztal a talajkontur változásait akár 8%-ig ki tudja egyenlíteni.

motor

A Sisu motorkoncenciót a Massey Ferguson traktorokba már több éve beszerelik és a mai napig az üzemanyag megtakarítás terén a leghatékonyabb motorkoncepció.

A második generációs SCR rendszer egy SCR katalizátort és egy dízel oxidációs katalizátort használ. Ez jelenleg a leginnovatívabb és legfunkcionálisabb SCR rendszer a piacon.

Az egyes komponensek és a hűtőegység okos dizájnja optimálissá teszi a hatékonyságot és minimalizálja a karbantartási ráfordítást.

További információk

képek