112 Massey Ferguson traktor talált gazdára Magyarországon 2018-ban

2018-ban összesen 112 db új Massey Ferguson erőgép került forgalomba Magyarországon, amely majd kétszerese az előzőleg közölt, Datahouse statisztikai adatoknak – közölte az Austro Diesel GmbH.

Az Agroinformon nemrég megjelent egy cikk, amely az új traktorok első forgalomba helyezésének 2018-as alakulását foglalja össze a Datahouse hivatalos adatai alapján. A Massey Ferguson traktorok esetében azonban az abban megjelent 59 darabbal ellentétben 112 erőgép állt munkába – közölte az importőr Austro Diesel GmbH.

Az eltérés abból adódott, hogy az előzőleg megjelent statisztikai számok nem tartalmazták az úgynevezett importőri vizsgán átesett gépeket 2018-ban. Ezek vadonatúj traktorok, Magyarországra lettek értékesítve, csak az első forgalomba helyezés Ausztriában történt meg, nem pedig Magyarországon. Az ilyen gépeket „itthon” csak honosítani szükséges, amely nem feltétlenül jelentkezik a hazai első forgalomba helyezések között.

A Datahouse által közölt adatok, bár helytállóak, kizárólag a magyarországi első forgalombahelyezések számát közlik. A valós számok így azt mutatják, hogy a Massey Ferguson – kiváló évet zárva – összesen 112 új erőgépet helyezett forgalomba 2018-ban – közölték.