A Massey Ferguson 7S.210 mostantól az MF 7S széria vezérgépe 210 lóerővel

Az MF 7S.210 traktor a 6.6 literes AGCO POWER motorjával, 210 lóerő teljesítményével, 2.88 m-es tengelytávjával és Dyna-VT fokozatmentes hajtóművével (alapfelszereltség!) tökéletes alternatívája lehet a 205 lóerős, 7.4 literes motorral szerelt és 3.05 m tengelytávval rendelkező MF 8S.205 nagytestvérnek. Így igényeink szerint választhatunk két eltérő széria közül szinte azonos teljesítmény mellett.

 

“A Massey Ferguson mindig az arra törekedett, hogy vásárlóinak az igényeik szerint méretben, teljesítményben és felszereltségben a legjobban illő traktort tudja biztosítani” – nyilatkozza Thierry Lhotte a Massey Ferguson Európai & Közel-Keleti alelnöke és ügyvezető igazgatója.

“Mostantól a 200 lóerős kategóriában az MF 7S.210-es típus és a nagyobb tömeggel és tengelytávval rendelkező MF 8S legkisebb modellje is rendelkezésre áll. Felszereltségben Efficient és Exclusive érhető el a traktorokon annak érdekében, hogy minden érdeklődő azt tudja megvásárolni, amire csak szüksége van”.

 

Az új MF 7S.210 tökéletes lóerő/tömeg arányt nyújt olyan Gazdálkodók számára, akik magas teljesítményt, kiváló manőverező képességet, alacsony talajtaposást és hatékonyságot keresnek egy gépben. Ugyanakkor a traktor akár 14 tonnás önsúlya és vontatható 44.5 tonnás össztömege (piacoktól függően) kiválóan megfelel a közúti szállítási/vontatási igényeknek is.

 

Csakúgy, mint a többi MF 7S-es erőgép, az MF 7S.210 is a professzionális felhasználóknak készült, amely az erő, megbízhatóság, automatizáltság és teljesítmény terén kívánja meggyőzni a vásárlókat. Számos funkció az Év Traktora győztes MF 8S szériából érkezik, ami a kényelmet és irányítást is top magasságokba emeli.  

 

Az új MF 7S.210 a teljes MF 7S széria “tetejére” érkezik

 

MF 7S felszereltségek és műszaki jellemzők

ÚJDONSÁG

Modell

MF 7S.155

MF 7S.165

MF 7S.180

MF 7S.190

MF 7S.210

Motor

Hathengeres, 6.6 literes AGCO Power

Max teljesítmény

155 LE

165 LE

180 LE

190 LE

210 LE

Max. teljesítmény rásegítéssel (EPM)

175 LE

185 LE

210 LE

220 LE

220 LE

Max. nyomaték @ 1,500 f/p-en

700 Nm

725 Nm

750 Nm

850 Nm

860 Nm

Max. nyomaték @ 1,500 f/p-en EPM-mel

750 Nm

800 Nm

86 0Nm

925 Nm

925 Nm

Hajtóművek

Dyna-6 Super Eco

nem elérhető

Dyna-VT

Felszereltségi szintek

Essential, Efficient, Exclusive, Panoramic

Efficient vagy Exclusive

 

 

  • Új 210 lóerős MF 7S széria zászlóshajó – az MF 7S.210 alapfelszereltségben Dyna-VT fokozatmentes hajtóművel van szerelve. Felszereltségben Efficient vagy Exclusive érhető el
  • Rugalmas és környezetkímélő 6.6 literes, hathengeres motor, ami maximális 210 lóerő teljesítményt és 860 Nm nyomatékot biztosít. A teljesítményt további 10 lóerővel tudjuk növelni ha bekapcsol a rásegítés
  • Alapfelszereltségű Dyna-VT Super ECO sebességváltó a tökéletes hatékonyság és kimagasló termelékenység érdekében
  • Új ergonomikus kartámla a tökéletes kezelés érdekében
  • A kartámlába épített Multipad joystick egyszerű és élenjáró kezelést garantál
  • Modern, kényelmes és csendes fülke a legjobb munkakörnyezet érdekében, számos új technológiával, egyenesen a díjnyertes MF 8S szériából.
  • Könnyen kezelhető és logikus menürendszerű Datatronic 5 terminál élesebb és kontrasztosabb kijelzővel
  • Kimondottan hosszú, 288 cm-es tengelytáv és robusztus kasztni, amelyek együttesen élenjáró stabilitást, optimális vonóerőt biztosítanak. Minden lóerő a talajon!
  • A hátsó emelőmű kapacitása 9.600 kg, míg a fronthidraulika 4.000 kg-ot képes megemelni
  • Okos és praktikus neo-retro tervezés, ami stílust és élenjáró megjelenést kölcsönöz a gépeknek

 

Az élenjáró MF 7S.210 a tökéletes választás lehet

A 288 cm-es tengelytávra való építés optimális stabilitást garantál, amellett, hogy a 6.6 literes AGCO POWER motor mindig a megfelelő erővel és nyomatékkal látja el a traktort.

 

Számos automatikus funkció érhető el, illetve a precíziós gazdálkodás is előtérbe került a traktor tervezésénél, a szoftverek kialakításánál.  Az Ön által igényelt összes munkafolyamat hatékonyan kivitelezhető a géppel, a gyári technológiai szoftverek pedig könnyen kezelhetők és hasznosak. 

 

Alapfelszereltségben is már a legjobb hajtóművet kapja

A Massey Ferguson ismert fokozatmentes Dyna-VT Eco-váltója az MF 7S.210 széria alapfelszereltségéhez tartozik. A hajtómű gondoskodik a rángatás nélküli sebességváltásokról és kombinálja a kiváló kezelhetőséget a gazdaságossággal. Például a 40 km/h-t már 1.450 fordulat/percnél eléri a traktor.

 

Az új automatikus üzemmód gondoskodik a gondtalan üzemelésről. Automatikusan beállítja az optimális motorfordulatszámot a terhelés és a kívánt munkasebesség függvényében. A funkció egyszerűen kezelhető a gázpedállal vagy a MultiPad menetkarral.

 

Kényelmes és átfogó kezelés

Az MF 7S.210 az Exclusive és az Efficient felszereltségi szinten is az új MultiPad menetkarral van ellátva, ami egy multifunkciós joystick az ülésre integrált kartámlába építve. Segítségével nemcsak a traktorfunkciók kezelhetők, de  az ISOBUS-kompatibilis munkaeszközök működtetése is hatékony. Olyan funkciók érhetők el a karról, mint az emelőmű vezérlés, a sebesség beállítások, a vezetési üzemmód előre beállítása és az MF Guide automata kormányzás aktiválása. Ezen kívül található még rajta egy mikro- joystick két elektromos kiadó szelep működtetéséhez.

 

Egy új, kiegészítő multifunkciós joystick lehetővé teszi a homlokrakodó és a front emelőmű egyszerű vezérlését is. A joystick továbbá a kiadó szelepek kezelésére is alkalmas.

 

Csendes, kényelmes és meggyőző fülke

Az MF 7S.210 kezelői jelentős fülkefejlesztéseket tapasztalhatnak meg, amelyek egyenesen az Év Traktora MF 8S nagytestvérből származnak. Ilyen például az új kartámla, a Multipad joystick és a fejlett konnektivitás.

 

Az új légkondicionáló rendszernek köszönhetően a fülke akár 4C°-kal is hűvösebb lehet mint az elődszériákon volt. A csúcs vezetőülés is megújult, most már opcionálisan elérhető fűtött-hűtött, illetve DDS dinamikus oldalirányú csillapítással ellátott verzió, amely maximális kényelmes garantál még a keresztbordákon is.

 

Minden kezelőszervet könnyű működtetni, logikusan és kézre esően vannak elhelyezve a fülkében, az új Multipad joystick pedig a legjobb irányítást teszi lehetővé. A kevésbé használt funkciók külön panelre kerültek.

 

A traktor külsején, a modern LED világítás és a fényszóró kialakítás egyedi, markáns megjelenést kölcsönöz a gépeknek, és akár 16 darab LED-es munkalámpa is elérhető. A homlokrakodós munkákhoz opcionálisan Visio üvegtető is kérhető, ami a rakodó által mozgatott teherre még a legmagasabb pozícióban is kiváló rálátást biztosít.

 

A rugózott mellsőhíd mellett az Efficient verziókon mechanikus fülkerugózás érhető el a traktorokhoz, míg az Exclusive gépek már aktív mechanikus fülkerugózást kapnak.

 

Tiszta, érintőképernyős vezérlés

A kezelők nagyra fogják értékelni a legújabb generációs, 9”-os, érintőképernyős Datatronic 5 terminált, ami sokkal élesebb és tisztább képet ad mint az elődje. A telítettebb színek és a fekete háttér az új gyorsgombokkal egybefűzve a kezelést tovább könnyítik. 

 

Az MF E-Loader szoftver is újdonság, ami segíti a rakodási pontosságot, termelékenységet és biztonságot az olyan funkciókkal, mint a mozgatott teher mérése, gémemelési szög felsőkorlát beállítás vagy a vadonatúj kanálrázás funkció. 

 

A konnektivitás növeli a precíziót

A Datatronic 5 nemcsak az összes traktorfunkciót kezeli, de ISOBUS kompatibilitásával és egy GPS jellel együtt tökéletes MF technológiai alapot nyújt bármilyen szintű precíziós gazdálkodáshoz. Ezek az akár RTK jelszintű gyári automata kormányzás, MF Section Control szakaszvezérlés ami most már akár 96 szekcióig képes üzemelni, illetve az MF Rate Control ami a változó mennyiségű anyagkijuttatást jelenti.

 

Az új Datatronic 5 terminálon keresztül kezelhetjük a telefont, rádiót és a külső médiákat is Bluetooth, USB vagy Aux formátumokkal/eszközökkel. A rendszer képes a terminál képernyőjére “kirakni” a bejövő hívásokat és csakúgy mint a személyautók esetében a monitorról lehet kezelni azokat (felvesz/elutasít/némít).

 

Csakúgy mint az összes többi MF 7S szériás erőgép, az MF 7S.210 is rendelkezik MF Connect telemetriával, öt éves előfizetéssel alapfelszereltségben. A rendszer révén valós időben látjuk a legfontosabb gépadatokat (helyzet, fogyasztás, riasztások).

 

A vadonatúj Geofencing (földrajzi virtuális kerítés) növeli a logisztika hatékonyságát és a biztonságot: értesítést kapunk ha a gép kimegy az általunk előre rögzített és meghatározott területről.

 

Erős, stabil és mégis mozgékony

A 288 cm-es tengelytávnak, valamint az erős és okos felépítménynek köszönhetően az MF 7S.210 egyben robusztus, másrészt fordulékony is – mindösszesen 4.94 méter a fordulóköre.

 

A tökéletes kiegyensúlyozottság révén a vontatható össztömeg is kimagasló 44.5 tonna (érték helyi piacoktól függ). A hátsó hárompont emelési kapacitása 9.600 kg, míg a fronthidraulika 4.000 kg-ot képes megemelni. Az akár 14 tonnás önsúly, illetve a 210 lóerő lehetővé teszik, hogy egyszerre használjunk mellső és hátsó függesztésű, nagy igénybevételt jelentő munkagépeket.

 

A hosszú tengelytáv segít abban, hogy a lóerők leérjenek a talajra a kimagasló vonóerő és stabilitás végett. A 42” átmérőjű hátsó felnik nemcsak a talajnyomást csökkentik, de a traktor “megkapaszkodását” is javítják. A nehéz munkára számos ballasztsúlyozási opció áll rendelkezésre, amelyeket könnyedén el tudunk távolítani ha nincs rájuk szükség.  

 

Stílus és tartalom

Az élenjáró neo-retro stílus tiszteleg a Massey Ferguson régi legendás modelljei előtt. Az új külső először az MF 8S gépeken mutatkozott be, ami most az MF 7S-en is folytatódik. Az MF 100-as szériáról származó ikonikus MF ezüst szablya motívum a motorháztető oldalán egyből megkülönbözteti az MF-et bármelyik versenytársától.

 

A vékony, “darázsderekú” motorháztető jelentősen javítja a kilátást, illetve a fordulékonyságot is, ugyanis a kerekek egyszerűen nagyobb szögben tudnak kifordulni.