MF RB F

AZ MF RB F SZÉRIA | FIXKAMRÁS KÖRBÁLÁZÓK

Magas teljesítőképesség és kiváló költséghatékonyság
Az RB 1125F, 2125F ésd 2125FPR típusú Massey Ferguson fixkamrás bálázók több mind 1,5 köbméter nagyságú bálakamrával, 18 PowerGrip-görgővel és mechanikus hátsó csapóajtó reteszeléssel rendelkeznek.
Így biztosítják a bálák állandó formáját és tömörségét, míg a két fokozatú Hydroflexcontrol védőrendszer növeli a munkasebességét, azáltal hogy akár a potenciális dugulások 80 %-át automatikusan megakadályozza.

Modell Rotor- ill. vágószerkezet opciók A bálakamra térfogata (m3) Súly (kg)
MF RB 1125F Behúzó rotor 1,50 3.000
MF RB 2125F Xtracut 13 vagy 17 1,50 3.200
MF RB 2125FPR Xtracut 25 1,50 3.400
MF 3130 F Behúzó rotor 1,50 3.000
MF 3130 F Xtracut 13, 17 oder 25 2,50 3.200

MŰSZAKI ADATOK

Nagy sebességő Pickup felszedő

Az MF Pickup nagy nagyobb munkasebességet tesz lehetővé. A mozgó alkatrészek alacsony száma alapján a  görbepálya nélküli Pickup nyugodtabb munkavégzést garantál, egyszerűbben kezelhető és egyidejűleg megbízhatóbb. Ezen túlmenően, az alacsony karbantartási igény és az egyszerű szükséges beállítás időt takarít meg Önnek és így növeli a termelékenységet.
A Pickup rendszer öt fogsorral van felszerelve, amelyek egymástól csak 64 mm-re vannak és így állandóan nagy áteresztőképességet és csendes, egyenletes adagolást biztosítanak még magas munkasebességeknél is. Az MF körbálázóknál a felszedő egységet a rotor közvetlen közelében helyezték el, ezáltal az anyag áramlása jobb lett és a dugulás veszélye csökkent.

Xtracut aprítók

A Massey Ferguson körbálázók 13, 17 vagy 25 késes aprítóval szerelhetők fel és optimális teljesítményre képesek. Jellemző a vágóaszerkezet megbízhatóságára, hogy a piacon elérhető leghosszabban ugyanúgy gyártott termékek. Így biztosítható, hogy nem kerülhet továbbításra vágatlan betakarított termény.
Az Xtracut 17 és 25 verziók, két  - hidraulikusan kapcsolt-  késcsoporttal rendelkeznek, amelyeket a vevői igényektől függően a fülkéből külön lehet kezelni.
A vezető választhat:

 • Egyetlen késcsoport
 • Két késcsoport
 • Nincs kés

Hydroflexcontrol

Az MF körbálázók egyedülálló  Hydroflexcontrol-védőrendszerrel vannak ellátva, ami két fokozatban működik annak érdekében, hogy a szántóföldön a hatékonyságot maximalizálja és az állásidőket minimalizálja:

 • 1. fokozat: automatikus, mechanikus talajrugózás a kisebb dugulások eltávolítására
 • 2. fokozat: hidraulikusan vezérelt talajra süllyesztés a nagyobb dugulások eltávolításához

A Hydroflexcontrol első fokozata gondoskodik arról, hogy a szállítócsatorna aljzata felfelé és lefelé mozoghat, ami által akár a potenciális dugulások 80 %-a megakadályozható és így az állásidők csökkennek ill. az üzemidő megnő.
Ha mégis létrejönne egy blokkolódás, akkor a vezető a fülkéből aktiválja a Hydroflexcontrol-rendszer második fokozatát. Itt a szállítócsatorna aljzatának hátsó része hidraulikusan felemehető és lesüllyeszthető - így minden dugulás problémamentesen eltávolítható, ami ugyancsak a kiesési időket csökkenti.

Bálakamra

A bálakamra akár max. 18 PowerGrip-görgőből állhat, amelyek a jó „fogásról“ illetve a gyors bála forgatásról gondoskodnak, ami által a tömörsége megnő és a bála formája javul. A présgörgők 10 bordázattal és varratmentes csőből készülnek. Az iparágban ez az egyik legjobb megoldás a hosszú élettartam és a teljesítmény terén. A Ferguson bálázók a jól bevált dizájnjuk mellett arról is (el)ismertek, hogy a legmostohább feltételeknek is megfelelnek.

Kötözőrendszer

Varionet és Variotwin gondoskodik a tökéletes csévélésről és a tökéletesen formált bálákról. A rendszerek csökkentik a kötözési ciklust, zsineget és hálót takarítanak meg és a bálákat szuperstabillá teszik a szállításhoz és a tároláshoz.

 • Varionet és Variotwin
  A rendkívül jól bevált Varionet-hálós kötözés egy speciális hálófeszítővel és egy háló szétterpesztővel van ellátva. Ezek a legkülönfélébb hálószélességeket – és fajtákat hozzák létre és gondoskodnak a gyors és megbízható csévélésről a szélekig  - vagy azon túl is. Az opcionális Variotwin-zsinegkötözés a bálák egyszerű és gazdaságos „összeszorítását“ kínálja. Az egyedülálló változó sebességű vezérlés lehetővé teszi a bálák szélén a megnövelt számú zsinegtekercselést. Így a bálázó gyorsan megkötözi a bálákat és a zsinegvégeket megbízhatóan rögzíti annak érdekében, hogy még a legkönnyebb betakarítotható anyagot is gyorsan össze lehessen préselni.
 • Easy Loading System (ELS)
  A szériafelszereltség részét képező Easy Loading Systems (ELS)-nek köszönhetően egy tartalék zsinegtekercs probéma mentesen szállítható a bálázón. A tekercsek néhány percen belül kicserélhetők, ezáltal nő a produktív munkaidő és megnő az áteresztő képesség.

Felügyelet

A Massey Ferguson fixkamrás bálázóit egyszerű, érthető és mégis fejlett kezelői terminál jellemzi, amelyen minden fontos információ kijelzésre kerül a gép üzemeltetéséhez.

 • Balecontrol E
  Az MF RB 1125F és RB 2125F típusok Balecontrol E-vel vannak felszerelve: egy egyszerű és hatásos felügyelő monitorral, amely tájékoztatja a vezetőt, ha a bála eléri a helyes méretet és aktiválja a manuális vagy automatikus kötözést. A monitor ezeken túl megmutatja a naponta készült bálák számát ill. kijelzi az összes bálaszámot.
 • E-Link
  Az MF RB 2125FPR típusnál az E-Link integrált felügyelő- és vezérlési megoldásokat kínál minden kulcsfunkcióhoz. Egy praktikus kézi eszközben egyesítve lehetővé teszi a vezető számára a hidraulikus funkciók előre kiválasztását, illetve a bálatömörség és a háló hosszának a vezérlését. Továbbá lehetővé teszi a késcsportok kiválasztását és kijelzi a legkülönfélébb bálaszámlálók munkaidejét illetve állapotát.

Egyedülálló jellemzők

A Massey Ferguson az egész világon vezető márka átfogó tapasztalattal a széna- és takarmánytermelés terén, minden kontinensen! A Massey Ferguson körbálázók kíváló kínálatára a hosszú élettartam jellemző. Bízzon a bálázókban, biztosan felül fogják múlni elvárásait!
Az egyedi és szabadalmaztatott funkciók alapján is mint például a teljesítmény-elágazásos hajtóművek, a csapágyházak kialakítása és a kenése – a mi bálázóink kiemelkednek a tömegből.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Prospektus / Műszaki adatok

VIDEÓ

KÉPEK