MF IDEAL | 451-647 LE

Az MF IDEAL a legnagyobb technológiai előrelépés amióta csak feltalálták a modern arató-cséplőgépeket. A világ legnagyobb magtartályával, leggyorsabb ürítési sebességével, leghosszabb rotorjával és mindösszesen 3.3 m teljes szélességével az MF IDEAL tökéletes teljesítményt és kiváló használhatóságot garantál. Ezidáig az ilyen méretű kombájnok mind jóval nagyobb testtel rendelkeztek, nehezítve a közlekedést és a manőverezést.

Minden új ebben a kimagasló-teljesítményű betakarítógépben – vadonatúj dizájn, tervezés, felszereltségi lehetőségek, csakúgy mint az egyedülálló grafitszínű fényezés. A megjelenésen kívül azonban a méret is új a Massey Ferguson számára – az IDEAL 9T az eddig előállított legnagyobb, legerősebb gépe a gyártónak 647 LE teljesítményével.

Ezek a jellemzők természetesen nem maradhattak sokáig szó nélkül, így a Massey Ferguson IDEAL számos nemzetközi nagydíjat kapott. Ezüst minősítésben részesült az Agritechnika DLG Innovációs kategóriában, illetve „Az Év Gépe“ díjat, valamint a 2018-as Közönségdíjat is elnyerte.  A Red Dot Punkt Design nagydíja zárta a sort eddig az idei évben.

Az MF IDEAL gépek gyártásáért a Massey Ferguson Breganze-ben (Észak-Olaszország) található gyáregysége lesz a felelős. Az MF IDEAL kombájnok értékesítése 2019-ben kezdődött.

A gabonaadapter kínálat 7.7 m-től egészen 12.2 m-ig terjed, mindegyik a Massey Ferguson sajátosságának számító behordószalagos rendszerrel, amely garantálja a mindig állandó terménytovábbítást. A 9.2 méter hazánkban ideális munkaszélesség, mert a teljesítménye elég nagy, hogy kihasználja a kombájnban rejlő kapacitást, de a kisebb táblákban való munkavégzés is lehetséges vele.

A cséplésről és leválasztásról a piacon elérhető leghosszabb rotor/rotorok gondoskodnak. A legkisebb MF IDEAL 7 ugyanis egy rotorral, a két nagyobb modell (MF IDEAL 8 és MF IDEAL 9) pedig két rotorral rendelkezik.

Az IDEAL kombájnok magtartálya piacvezető: 17.100 literes. A nagy teljesítmény nem elég, amennyiben nem lehetséges elég gyorsan a magot a szállítójárművekbe juttatni.

A járószerkezet továbbá alacsony talajtaposást eredményez, ami egy üresen 23 tonna fölötti járműnél fontos szempont. A maximális vonulási sebesség 40 km/h.

A motor ereje (538 Lóerő, MAN erőforrás) tökéletesen illeszkedik a teljesítményhez.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Prospektus

KÉPEK

MODELLÁTTEKINTÉS

https://ideal.masseyferguson.com