MF 2370 ULTRA HD | BÁLÁZÓ

AZ MF 2370 ULTRA HD SZÉRIA

A világ vezető sűrűsége és teljesítménye

A fejlett, kiváló formatervezés és a kompromisszumok nélküli műszaki szakértelem biztosítja a professzionális vállalkozókat és a nagy gazdaságokat abban a bizonyosságban, hogy mindig támaszkodnak az MF 2370 Ultra HD azon képességére, hogy tökéletesen kialakított bálákat hoznak létre kiemelkedő sűrűséggel minden nap.

A Massey Ferguson Hesston nagyméretű szögletes bálázói az iparági szabványt állítják be, és a világ minden tájáról érkező szakértők és cégek választják ki a választékot, akik értékelik a megbízhatóságot, a tartósságot és az alacsony költségeket.

Modellek bála méretek Pickup felszedő dugattyú sebessége kötöző
MF 2370 UHD 1200 x 900 mm 2246 mm 50 löket/min 6 dupla kötöző

MŰSZAKI ADATOK

OptiFlow-Pickup

A kb. 20%-kal magasabb felszedési teljesítményének köszönhetően az  iránymutató OptiFlow-Pickup az MF 2370 Ultra HD bálázó tartósan magas átbocsátási teljesítményt nyújt.

Az OptiFlow-Pickupot speciálisan arra fejlesztették ki, hogy a rendkívül éhes bálázóhoz egyenletes és folyamatos anyagáramlást tudjon biztosítani. Innovativ konstrukciójának köszönhetően ezenfelül kíváló a terhelés eloszlása és az adott talajkontúrokhoz való igazodása.

A Pickup az alsó behordó csiga körül vibrál és ezért kevesebb súlyt kell megemelnie. A strapaálló polipropilénből készült kaparó lemezek tovább csökkentik a Pickup súlyát, ezen túlmenően csökkentik a zajképződést és gyorsan és egyszerűen cserélhetők.

Az optimális felszedési teljesítményt 80 dupla felszedőfog biztosítja, amelyek öt fog-sorban vannak elosztva és több betakarított terményt és főként rövidebb és finomabb anyagot tudnak tisztán felszedni.

Előtömörítő kamra

A kulcs az MF 2370 Ultra HD felülmúlhatatlen bálatömörségéhez az iparágban vezető  előtömörítő kamra rendszer. A felszedett anyag nagymértékű összenyomásával tömör és egyenletes rétegek jönnek létre – megbízhatóan minden alkalommal.

Nagy teljesítményű villás továbbító kezdi meg a folyamatot, amelyben  az anyagot az MF 2270 XD-hez képest 14%-kal nagyobb sebességgel összegyüjti és az előtömörítő kamrához szállítja. Ha az előtömörítő kamra megtelik, akkor a  tömörítő a tökéletesen előformált régeget optimális kapacitással a bálakamrába  tólja.

Hajtómű és lendkerék

Intelligens dizájn és kiemelkedő mérnöki művészet teszi lehetővé a nagymértékben optimális bálatömörséget, amelynél hatékony módon 20%-kal több anyagot tud préselni a bálázó egy állandóan megmaradó 120 x 90 cm bálaméretbe.

Európa egyik vezető hajtóműspecialistájával kooperációban a Massey Ferguson egy új, extrém nagy teljesítményő Ultra-hajtóművet fejlesztett ki, hogy azokkal a rendkívül nagy erőkkel meg tudjon bírkózni,amelyek a kimagasló tömörség elérésekor keletkeznek.

Egy gyorsító áttételezésű hajtómű 1.500 1/min fordulatszámmal egy új nagy teljesítményű lendkereket hajt meg – ami ezáltal 50 %-kal gyorsabban forog mint az MF 2200 szériánál. Így a lendkerék 130 %-kal több energiát állít elő, mint az XD-lendkerék, hogy a bálaminőség növeléséhez állandó fordulatszámot tudjon fenntartani és kifogástalan, hatékony üzemelést tudjon biztosítani.

UltraPress™ dugattyúk

Ahhoz, hogy extrém magas tömörségű és 20 %-al nagyobb súlyú bálákat lehessen előállítani, extrém nagy akár 760 kN dugattyúerőre van szükség, ami az iparágban egyedülálló, keresi versenytársát.

A jelentősen megnövelt bálasúlyhoz és a magas bálatömörséghez kiegészítésül egy 6,5%-kal  50 löket/percre megnövelt dugattyúsebesség járul hozzá a kapacitás- és teljesítmény növeléséhez.

Automatikus préselési tömörség szabályozás

Teljesen automatikus préselési tömörség szabályozás gondoskodik az azonosan fenmmaradó tömör, jól megformált bálákról, hála a Massey Ferguson aktuális BaleCreate felhasználó felület fejlett és nem komplikált vezérléstechnikájának.

Hajtókarokba integrált szenzorok mérik a dugattyú felületén a terhelést, hogy biztosítani lehessen azt, hogy a kettős működésű préselő henger a felülről és oldalról az OptiForm Utra-bálakamrára kifejtett nyomást az UHD bálák előállítására optimálisan adagolja.

OptiForm Ultra-bálakamra

Megnyerő dizájnjának, stabilitásának és felülmúlhatatlan mérnöki kompetenciájának köszönhetően Hesstonban a bálakamra azzal a szükséges ellenálló képességgel és megbízhatósággal rendelkezik, hogy hosszú szezonokon keresztül igényes körülmények között nap mint nap különösen magas tömörségű bálákat formáz.

Az OptiForm Ultra ezt a tömörséget biztosítja. Hogy az enorm kapacitást uralni tudják a 4,0 m hosszú kamra 20%-kal nagyobb, mint az MF 2270 XD modell kamrája.

Körben a kamra körül egy nagyon erős és nagy ellenálló képességű tömítő gyűrű van, amit speciálisan a nagy erők legyőzősére konstruáltak , amik az ultra tömörségű bálák préselésekor keletkeznek. Óriási, 178 mm nagy prés munkahengerek − 55 %-kal nagyobb mint korábban – extrém magas nyomóerővel hatnak a bálák oldalaira és a tetejére és eközben maximálisan 760 kN dugattyúerőt hoznak létre.

Ultra-kötözés

Az MF 2370 Ultra HD báláit a híres kettős kötöző rendszer segítségével kötözik meg, amit a  Hesston mérnökei fejlesztettek ki és jól ismertek versenytárs nélküli megbízható és erős csomóikról.

Egyenletes és zavarmentes üzemelést biztosít az, hogy a Hesston kettős kötözője minden a bála körül futó zsineget két csomóval lát el. Ezáltal a csomó jelentősen kisebb feszültség alatt van, mint az egyes kötöző csomóinál és ez mindenkor egységesen megmaradó jó zsinegkötözést nyújt.

Az aktuális Ultra-kötözőt speciálisan azon erők elbírására készítették, amelyek az új erősebb és vastagabb zsinegek által jönnek létre, ami a 20%-kal nehezebb UHD báláknál szükséges.

Hat kötöző, amelyek a bála szélességében egyenletesen vannak elosztva, segít abban, hogy a területet idegen testekről szabadon tartsa, és gondoskodjon minden bálánál a megbízható  zsinegkötözésről. Tisztításhoz a bálák probléma mentesen felemelhetők – kiegészítésül AutoLube, automatikus kötöző fejkenő rendszer csökkenti  a karbantartáshoz szükséges időt.

EasyFill

Az exkluzív EasyFill-zsineg(tartó) dobozok 36 XXL zsinegtekercset tartalmaznak, amelyek két sorban soronként 9 tekercsből állnak – ez elegendő egy hosszú munkanaphoz. A hat kötöző kevesebb zsineget használ fel, ezáltal a költségek és a feltöltésnél a kiesési idők csökkennek.

Az EasyFill-dobozok probléma mentesen a talajról feltölthetők, anélkül, hogy egy komplikált lesüllyesztő mechanizmusra lenne szükség.  A zsinegtekercsek enyhén ferdén vannak a dobozban elhelyezve és így különösen egyszerűen behelyezhetőek és összeköthetők. Ezen túlmenően a vezető rálát egy pillantással a tekercsekre, hogy már mennyi zsineg fogyott el.

BaleCreate

A bálázó teljes préselési folyamatát nem komplikált módon egy teljesen ISOBUS-kompatibilis C1000-terminal és az új, exkluzív BaleCreate felhasználói felület vezérli.

A  modern kivitel a különféle munkaképernyőkkel a vezetőnek gombnyomásra átfogó ellenőrzést nyújt. A BaleCreate fő képernyője rálátást tesz lehetővé a bálázóra és lehetővé teszi a vezető

számára számos funkció beállítását és felügyeletét. Diagramok szemléltetik a dugattyú oldalain a terhelést, nyilak vezetik végig a kezelőt az egyenetlen rendeken.

BaleCreate automatikusan minden ISOBUS-kompatibilis traktor terminálra feltöltődik és ott egzakt ugyanazokat a képernyőket és funkciókat jelzi ki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Prospektus/műszaki adatok

TERMÉKVIDEÓ

KÉPEK